Postup přípravy receptu Máslové preclíky z plundrového těsta:
Ztužený tuk zpracujeme se 3 lžícemi hladké mouky v bochánek a uložíme jej do studena. Ostatní mouku spojíme s máslem, cukrem, přidáme žloutky, kvásek, citronovou kůru a sůl a vypracujeme vláčné závinové těsto, které necháme v teple kynout. Po vykynutí je rozválíme na čtverec, doprostřed dáme tukový bochánek, rohy spojíme k sobě jako obálku, přeložíme a válečkem lehce vytloukáme. Těsto necháme asi hodinu odpočinout, pak je znovu převálíme a překládáme. Naposled těsto vyválíme na obdélník široký asi 30 cm. Nakrájíme z něj pásky, které posázíme rozinkami a stočíme v preclíky. Pomažeme je bílkem a necháme vykynout. Pak zprudka v dobře vyhřáté troubě upečeme. Studené potáhneme polevou