Postup přípravy receptu Maso na zelenině:
Nejprve si maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vybíráme tak velké maso, jak potřebujeme a nachystáme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme a naskládáme na sádlem vymazaný pekáč. Na sádle si vedle osmažíme cibulku, na ni dáme nakrájený salám a orestujeme. Můžeme přidat grilovací koření, stroužky česneku - může být i sušený a podle chuti, co kdo má rád, nebo vůbec nic. Vejce si rozšleháme, osolíme a můžemě přidat trošku kmínu a nalijeme na salám a rozmícháme a usmažíme takovou míchanici, kterou navrstvíme na maso. Přes to nalijeme lečo, trošku podlijeme vodou a dáme zapéct. Až je to skoro upečené postrouháme to celé sýrem a dopečeme. Podáváme s brambory. Místo leča lze použít i zeleninu syrovou, ale s lečem je to šťavnatější.