Vložil: | Burbot |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Maso se sardelí:
500 g vepřového masa
| sardelová pasta
| 60 g slaniny
| 1 ks cibule
| 60 g sádla
| 1/8 l kysané smetany
| 1 lžička hladké mouky
| citrón
Postup přípravy receptu Maso se sardelí:
Maso protkneme slaninou a vetřeme do něj sardelovou pastu. Necháme uležet 2-3 dny. V kastrolu rozpustíme zbytek slaniny, přidáme najemno nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Přidáme nachystané maso a osmahneme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a na mírném ohni dusíme do měkka. Potom maso vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Dochutíme citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a dáme prohřát zpět do omáčky. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
Fotky receptu Maso se sardelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!