Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Masový páj:
250 g hladké mouky
| 0,5 lžičky soli
| 80 g tuku
| 1 lžička cukru
| 1 žloutek
| mouka na vál
| Náplň: 3 plátky anglické slaniny
| 1 cibule
| 300 g mletého vařeného masa
| podle chuti: sůl, pepř, petrželka
| 2 rajčata
Postup přípravy receptu Masový páj:
Do mouky se solí vmícháme rozehřátý tuk, přidáme cukr a přilijeme žloutek rozmíchaný se 2 lžícemi vody. Zaděláme tužší těsto. Rozválíme ho na plát a upravíme do zapékací mísy nebo na plech tak, aby okraje byly zvednuté. Dno těsta propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečený koláč naplníme. Při přípravě náplně slaninu rozškvaříme, na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozemleté maso a ochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme koláč a hotový ozdobíme kolečky rajčat a petrželkou.
Fotky receptu Masový páj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!