300 ml mléka
| 150 g cukru moučky
| 150 ml smetany ke šlehání
| 5 ks vajec
| 10 lístků máty
| půl lžičky zeleného potravinářského barviva
Postup přípravy receptu Mátová zmrzlina:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Mléko a smetanu přivedeme k varu a potom směs za stálého míchání přilijeme k ušlehaným vejcím. Smíchanou směs vrátíme do hrnce a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Omyté mátové lístky nasekané najemno vmícháme do krému a necháme asi hodinu stát. Po hodině krém scedíme, obarvíme potravinářským barvivem a dáme zmrazit. V průběhu mražení mátovou zmrzlinu několikrát vytáhneme a promícháme.
Fotky receptu Mátová zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!