800 g vepřové panenky
| 4 pepriky
| 2 cibule
| 200 g anglické slaniny
| Marináda:
| 50 ml olivového oleje
| 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
| 4 prolisované stroužky česneku
| Brambory:
| 4 velké brambory
| 50 ml oleje
| 2 stroužky česneku
| 100 g tvrdého sýra
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Meč:
Všechny uvedené suroviny na marinádu smícháme v misce. Vepřovou panenku odblaníme a rozkrájíme na plátky. Papriky očistíme a překrojíme na silnější plátky. Vše střídavě napíchneme na špejli a potřeme marinádou. Necháme v chladu marinovat alespoň 1 hodinu. Špíz osmažíme ze všech stran a poté pečeme v troubě rozehřáté na 180°C 15 minut. Oloupané brambory pokrájíme na malé kostičky a ty osmažíme na oleji dozlatova. Na závěr do brambor zamícháme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a na talíři je posypeme sýrem.