Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Medová zelená rajčata:
1 kg zelených, dorostlých, tvrdých rajčat
| 1 kg cukru krystal
| ¼ l octa
| 2 lžíce rumu
| dle chuti: citronová kůra
| 6 hřebíčků
| dle chuti: skořice
Postup přípravy receptu Medová zelená rajčata:
Rajčata nakrájíme na plátky. Půl kila cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata. Vaříme je 3 až 4 minuty, pak vyndáváme. Roztok vychladíme, vložíme všechna rajčata a necháme do druhého dne odstát. Druhý den šťávu slijeme, svaříme s druhou půlkou cukru na nit, přidáme na nudličky nakrájenou kůru, hřebíček a skořici. Vaříme, až kompot zhoustne a rajčata jsou sklovitá. Horké dáváme do sklenic, navrch nalijeme rum a zavaříme. Rajčata mají konzistenci medu, jsou sladkokyselá a voňavá. Chutnají podobně jako kandované ovoce.
Fotky receptu Medová zelená rajčata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!