140 g sušenek BeBe
| 60 g změklého másla
| 750 g kyselejších jablek
| 2-3 lžíce citrónové šťávy
| 2 balíčky vanilkového pudingu
| 500 ml jablečného džusu
| 100 g cukru
| 2 balíčky vanilínového cukru
| 2,5 lžíce tekutého květového medu
Postup přípravy receptu Medový jablečník:
Sušenky pomocí válečku hodně rozdrobíme, přidáme máslo a dobře promícháme. Vzniklou hmotu rovnoměrně namačkáme do formy (prům. 26 cm) vyložené pečícím papírem a zároveň uděláme po stranách malý okraj. Jablka oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky a zakapeme citrónovou šťávou. Pudingový prášek rozmícháme se 100 ml jablkového džusu. Zbylou jablečnou šťávu smícháme v hrnci s cukrem, vanilínovým cukrem a medem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný puding a ještě krátce povaříme. Přimícháme jablečné kostičky a směs dáme na těsto. Povrch uhladíme. Jablečník dáme do trouby a pečeme v nepředehřáte troubě asi 40 minut.
Fotky receptu Medový jablečník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!