Postup přípravy receptu Medřech:
Těsto: 50 dkg mouky , 20 dkg cukru, 2 celá vejce, 2 lžíce medu, 2 lžičky j. sody , která se smíchá se 2 lžicemi mléka a 20 dkg másla vše se zpracuje na vále rukama.
těsto rozválíme na 2 plechy. Jeden plec pečemě na holo.
Na na druhý plech přidáme na vrch směs s ořechy: 35 dkg vlašských ořechů, 8 dkg cukru, 12 dkg másla, 3 lžíce medu - rozehřejeme med a máslo, přidáme ořechy a cukr (namažrme na placku) a pozvolna oba plechy pečeme.
Krém: 1,5 šálku mléka, 1,5 lžíce hl. mouky, 1,5 lžice solamylu a 10 dkg cukru. Vše povaříme jako puding a necháme za stálého míchání vychladnout, mezi tím si utřeme do pěny 20 dkg másla a vychladlou kaši do něho zašleháme.
První placku pomašlujeme rumem s vodou a necháme vsáknout, pak natřeme krémem a na to položíme placku s ořechy.
Vypadá to složitě, ale není, je to velmi chutné a hodí se to i na slavnostní příležitosti..