Použité suroviny receptu Meruňkový džem s rybízem :
750 g meruněk
| 250 g červeného rybízu
| 1 vanilkový lusk
| 500 g želírovacího cukru 2:1
| 2 lžičky kyseliny citronové
| 2 lžíce meruňkového likéru nebo meruňkové pálenky
Postup přípravy receptu Meruňkový džem s rybízem :
Meruňky křížem nakrojíme a spaříme vroucí vodou, Zchladíme je a sloupneme. Rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na kousky. Rybíz oplácheme, necháme okapat a bobule očešeme. Ovoce vložíme do hrnce. Přidáme podélně nakrojený vanilkový lusk. Promícháme s želirovacím cukrem a necháme asi 3-4 hodiny prosladit. Ovoce přivedeme k varu a prudce vaříme asi 3 minuty. Přimícháme kyselinu citronovou a meruňkovici nebo likér. Odstraníme vanilkový lusk. Horký džem ihned plníme do sklenic a uzavřeme.
Fotky receptu Meruňkový džem s rybízem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!