Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Dvě formy na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.
Žloutky ušleháme s cukry. Po částech přiléváme rum, olej a vodu. Do žloutkové pěny vmícháme mouku. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta.
Polovinu těsta nalijeme do jedné formy. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těsto nalijeme do druhé formy. Ty vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pak je necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Ve sklenici mléka si rozšleháme škrob. Zbylé mléko smícháme se žloutkem, přivedeme k varu a rozmícháme v něm mléko se škrobem. Můžeme použít i pudink. Hmotu necháme vychladnout. Heru ušleháme s cukrem a po lžících přidáváme vařený škrob.
Vychladlé korpusy nakrájíme podle vypečených žeber na plátky. Světlé plátky potřeme marmeládou, tmavé krémem. Střídavě je k sobě přilepujeme. Rozpustíme si čokoládovou polevou a vzniklý moučník jí přelijeme nebo ozdobíme. Můžeme jej ozdobit i čerstvým ovocem.
Metrový dort necháme ztuhnout a nakrájíme šikmé řezy, aby byly vidět jednotlivé pruhy.