Postup přípravy receptu Žluté citronové řezy:
Žloutky vyšleháme s 20 dkg cukru, šťávou a kůrou z 1 citronu. Bílky vyšleháme do pěny s 20 dkg cukru. Do žloutkové pěny přidáme hrubou mouku a solamyl. Zamícháme a pomalu vmícháme sníh z bílků. Směs rozdělíme na 2 hluboké, papírem vyložené plechy. Pečeme asi při 230 stupních do jemného zhnědnutí. Necháme vychladit. Mezitím si uvaříme mléko s 1 pol. lžící solamylu. Po vychladnutí vyšleháme máslo, 20 dkg cukru, trošku citr. kůry a přidáme uvařený solamyl. Spojíme upečené pláty krémem, polijeme citronovou polevou z 1 citronu a mletého cukru (podle potřeby) a posypeme hnědým cukrovým máčkem.