Postup přípravy receptu Mexické tortily plněné masem a zeleninou:
Maso nakrájejte na nudličky nebo menší kousky. V uzavíratelné misce smíchejte půl hrnku oleje a koření, maso do této směsi naložte a nechte odležet min. 3 hodiny. Cibuli nakrájejte na malé kousky, zpěňte na velmi malém množství oleje. Pak přidejte maso (z částí oleje, ve kterém se marinovalo). Opékejte tak dlouho, dokud maso není měkké.
Do misky nasypte mouku, kypřící prášek, cukr, sůl, olej a za neustálého míchání pomalu přilévejte vodu, poté vypracujte hladké těsto. Z těsta na malém množství tuku pečte tenké placky - nedoporučuji pánev na pečení palačinek, je moc mělká. Placky se pečou hodně rychle (a snadno), tak pozor na připálení.
Veškerou čerstvou zeleninu nakrájejta na malé kousky - jako na salát. Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovanými stroužky česneku (lze také použít tatarskou omáčku nebo jiný hotový dressing). Upečenou placku rozložte na talíř, na prostředek horní poloviny položte masovou směs, posypte čerstvou zeleninou, zakápněte česnekovou smetanou a placku přehněte napůl. Potom ohněte k prostředku i boční strany (jako zavinovačku) a můžete podávat. Jednodušší varianta - na talíř nandejte masovou směs a zeleninu, placky k tomu přikusujte.