Postup přípravy receptu Mexický čokoládový pudink:
Mexický pudink je studený vaječný krém s karamelem. Oblíbenou chuťovou kombinací je čokoláda a skořice. Smícháme první množství cukru s vodou a citronovou kůrou v malém rendlíku. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Jakmile se rozpustí, přivedeme roztok do varu a vaříme, dokud nezezlátne. Zatímco se karamel vaří, nahřejeme 4 pudinkové misky v troubě. Když je karamel hotov, nalijeme ho do misek. Čokoládu nalámeme na malé kousky a zahřejeme spolu s mlékem a skořicí. Mícháme, aby se čokoláda lépe rozpustila. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny. Postupně zašleháváme čokoládové mléko. Skořici vyjmeme. Krém vlijeme opatrně do misek, které máme vložené v pekáči s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi tak 20-30 minut, dokud nezačne uprostřed tuhnout. Vychladíme při pokojové teplotě a pak dáme do ledničky. Krém vyklopíme na servírovací talíře a podáváme. Mňam delikateska.