Vložil: | Veronik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Milovaná brioška:
400 g hladké mouky
| 80 g cukru
| 42 g droždí (1 kostka)
| 2 lžičky soli
| tak 150 ml mléka (někdy více, někdy méně, záleží na mouce)
| 3 vejce
| 1 vejce na potření
| 200 g másla
| rozinky dle chuti
| pylíček o 250 g já dávám ještě sušené meruňky(ale nemusí být)
| 2 lžíce rumu - také nemusí být, ale těsto je potom krásně vláčné, nadýchané a také chuťově lepší
Postup přípravy receptu Milovaná brioška:
Kvásek: 1 lžička cukru + droždí + trocha mléka = necháme vzejít kvásek na teplém místě. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a kvásek, postupně přiléváme mléko. Naposled přijde rozpuštěné máslo s rumem. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme v teple kynout, asi 30 minut. Osvědčila se mi trouba předehřátá na 50 °C. Poté do těsta zapracuji rozinky s meruňkami, které jsem namočila do horké vody a pokrájela nahrubo. Utvořím 16 kuliček. Důkladně vymažeme formy na biskupský chlebíček - do každé formy přijde 8 kuliček. Poté formy přikryjeme utěrkou a dáme znova do trouby kynout nejméně na 30 minut (klidně i na celou hodinu). Poté je pomažeme vajíčkem s troškou mléka. Pečeme cca 30 min. na 180 °C.
Fotky receptu Milovaná brioška:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!