Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Mleté maso na fazolkách:
1 hrnek mletého vepřového masa
| 1 hrnek mletého hovězího masa
| 1 vejce
| dle chuti kari, sůl a pepř
| 1 česnek celý
| 1/2 housky
| 3 lžíce oleje
| 1 hrnek mléka
| 2 - 3 lžíce hladké mouky na zahuštění
| 2 lžíce tatrské omáčky
| 3 hrsti pokrájených zelených fazolek
Postup přípravy receptu Mleté maso na fazolkách:
Mleté maso smícháme s vejcem, houskou namočenou ve vodě, osolíme, opepříme, dobře promícháme a tvoříme středně veliké kuličky. Na oleji opečeme do zlatova na plátky nakrájený česnek, přidáme kari koření, vložíme do něj kuličky masa, které ze všech stran opečeme a podusíme. Když jsou měkké, zalijeme je bešanelem připraveným z mléka a hladké mouky. Dobře rozmícháme a povaříme. K masu přidáme pokrájené fazolky uvařené v osoléné vodě a tatarskou omáčku. Omáčku můžeme rozředit vývarem z fazolek.
Fotky receptu Mleté maso na fazolkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!