Postup přípravy receptu Moje koláče:
Z droždí, vlažného mléka, lžíce cukru a 2 lžic mouky necháme vykynout kvásek, vlijeme do mouky, přidáme vše ostatní. Máslo a tuk necháme změknout, ne rozpustit, nebo ho ztuhlý nastrouháme. Vypracujeme těsto a necháme ho tak půl hodiny odpočinout. Pokud je řídké (podle toho, jak byl tuhý tuk), dáme ho na tu dobu do lednice. Pak si nakrájíme jednotlivé dílky. Pokud děláme větší množství, můžeme si vyválet šišky těsta a krájet kráječem na knedlíky. Jednotlivé dílky si roztáhneme dokulata pomocí závaží, skleničky nebo zátky od šampusu, které "namáčíme" do mouky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a dáváme náplně. Pak necháme asi půl hodinu kynout. Pečeme při střední teplotě, horkovzduch asi 150 °C tak 10 min, až okraje koláčů zrůžoví. Pro jistotu se podíváme ještě na spodek koláče. Já na každý koláč dávám trochu nádivky makové, povidlové, tvarohové, jablečná povidla, rozinku namočenou v rumu a navrch drobenku.
Svatebních koláčků o velikosti asi 3 cm je z tohoto množství asi 500, středně velkých koláčů o průměru tak 6-7 cm je asi 220.