1 balíček vanilkového cukru
| 1/2 l mléka
| 100 g moučkového cukru
| 1 vanilkový lusk
| 3 žloutky
| 40 g másla
| 1 velká sklenka kávového likéru
| 1 velká sklenka vaječného likéru
| 2 lžíce překapané kávy
| 1/2 l šlehačky
| čokoládová kávová zrna na ozdobu
Postup přípravy receptu Mokka - vanilkový krém:
4 polévkové lžíce mléka umícháme do hladka s pudinkovým práškem. Do zbývajícího mléka dáme moučkový cukr, podélně rozpůlený vanilkový lusk a přivedeme k varu. Přidáme umíchaný pudink a necháme přejít varem. Vanilkový lusk vyjmeme a do horké směsi vmícháme žloutky a máslo. Směs rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny směsi vmícháme kávový likér a kávu. Do druhé poloviny vaječný likér. Necháme vychladnout. Ušlehanou šlehačku rozdělíme do obou směsí a promícháme. Směsi pak střídavě vrstvíme do připravených sklenic. Uložíme na hodinu do ledničky. Před podáváním ozdobíme kávovými zrny.
Fotky receptu Mokka - vanilkový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!