Vložil: | Slunicko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Moravská pečená kachna:
1 kachna
| 1 cibule
| 4 stroužky česnek
| 2 lžíce hladká mouka
| špetka kmín, sůl
Postup přípravy receptu Moravská pečená kachna:
Kachnu očistíme, opláchneme vlažnou vodou, uvnitř i na povrchu osolíme, posypeme kmínem a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme pokrájenou cibuli a nasekaný oloupaný česnek a dáme péci. V průběhu pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkkou kachnu dozlatova upeceme, vyjmeme z výpeku, přebytečný tuk slijeme do hrnku, zbylou šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Po zasmahnutí zalijeme vodou, povaříme na šťávu a procedíme přes jemný cedník. Kachnu nasekáme na porce a při podávání přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a kysané zelí. Scezené kachní sádlo použijeme na přípravu topinek bramborových placek.
Fotky receptu Moravská pečená kachna:
Fotky vložil: martikam,Natural,katkina,Marci7,Bezinka,vilka