Postup přípravy receptu Moravské plněné kynuté koláčky:
Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Do proseté mouky dáme vejce, droždí, cukr, sůl a rozpuštěné máslo. Za postupného přilévání mléka zaděláme těsto a necháme 1 hod. kynout.
Rozmačkáme tvaroh s cukrem, přidáme žloutek a rozšleháme. Hrubou mouku prosejeme do misky, rozkrájíme k ní máslo, přisypeme cukr a rukama promneme. Meruňky překrájíme. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrájíme 24 čtverčků. Do středu čtverce dáme lžičkou tvaroh, přidáme meruňky, na které nasypeme drobenku. Protilehlé cípy čtverce spojíme k sobě a přimáčkneme. Dáme na plech. Vejce rozšleháme a šátečky potřeme. Posypeme zbylou drobenkou, vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut při 180 stupních.