Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mornay

fotka Mornay
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 32

Použité suroviny receptu Mornay:

40 g másla  | 40 g mouky  | 1/2 l mléka  | 150 g ementálu  | trochu soli  | trochu bílého pepře

Postup přípravy receptu Mornay:

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou velmi pečlivě rozmícháme se studeným mlékem a dochutíme pepřem. Přidáme na jemno nastrouhaný sýr a na mírném ohni chvíli povaříme dokud se sýr nerozpustí. Po uvaření můžeme (ale nemusíme) ještě přidat nastrouhaný parmezán a/nebo zjemnit rozmíchanými 2 žloutky - v obou případech již nevaříme.



Fotky receptu Mornay:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mornay
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !