Použité suroviny receptu Mořská štika v šalvěji a slanině:
dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 1 ks citron
| 100 g anglická slanina (plátky)
| 1 svazek šalvěj
| na ozdobu bylinky
| dle chuti: worcesterová omáčka
| 1 ks cibule
| 600 g rybí filé (mořská štika nebo hejk)
| 500 g mrkev
| 250 g hrášek
| 100 ml vývar (zeleninový nebo rybí)
| 100 ml bílé víno
| 50 g máslo
Postup přípravy receptu Mořská štika v šalvěji a slanině:
Z citronu vymačkáme šťávu. Filé pořádně omyjeme a nakrájíme na špalíčky 4 - 5 cm široké. Všechny pokapeme citronovou šťávou, worcesterovou omáčkou, osolíme je, opepříme a necháme je asi 15 minut marinovat. Nejlépe v lednici.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Šalvěj opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli a mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkve na plátky. V zapékací formě rozpustíme máslo, cibuli zesklovatíme a přidáme mrkev. Vše společně osmahneme, přidáme víno a vývar a pak vše pečeme v troubě asi 5 minut.
Kousky ryby obložíme šalvějí a zabalíme do slaniny a sepneme párátky. Na předpečenou zeleninu nasypeme hrášek a rozložíme zabalené kousky ryb. Pečeme v troubě dalších 15 minut.
Upečený pokrm servírujeme přímo v misce a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronů.
Fotky receptu Mořská štika v šalvěji a slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!