125 g divoké (indiánské či černé) rýže
| 60 g strouhaných mandlí
| 2 lžíce pšeničných klíčků
| 4 lžíce hladké mouky
| dle potřeby: sůl a pepř
| 2 bílky
| 4 filety z mořského jazyka
| 1 lžíce octa
| 1 lžíce olivového oleje
| 400 g očištěného špenátu
| 2 jablka s červenou slupkou pokrájená na dílky
| 1 strouhaná mrkev
| 1 citron na ozdobu
Postup přípravy receptu Mořský jazyk v mandlích:
Rýži uvaříme podle návodu na obale. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C.
Na jednom talíři promícháme mandle s klíčky, na druhém mouku se 1/4 lžičky soli a pepřem. Bílky rozšleháme. Filety omyjeme, usušíme a obalíme nejprve v moučné směsi, potom v bílcích a nakonec v mandlích. Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme v troubě 10-12 min.
Smícháme ocet se 1/4 lžičky soli a pepřem a vše rozšleháme s olejem. Špenát spolu s dílky jablek a strouhanou mrkví prohříváme na lžíci připravené omáčky, dokud se špenát nesvaří. Rýži smícháme se zbylým nálevem. Mořský jazyk podáváme s rýží a obložíme plátky citronu.
Fotky receptu Mořský jazyk v mandlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!