Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mořský okoun na koriandru s chřestem :
1 ks mořský okoun (1,2 kg)
| 500 g zeleného chřestu
| 6 ks mladých cibulí
| 400 g cukrového hrachu
| 2 lžíce koriandrových semínek
| půl svazku kerblíku
| 50 g másla
| 6 lžic olivového oleje
| špetka soli
Postup přípravy receptu Mořský okoun na koriandru s chřestem :
Z mořského okouna připravíme dva filety bez kůže a páteře. Položíme filety do naolejovaného pekáčku. Rozdrtíme koriandrová semínka v mlýnku na pepř a asi dvěma třetinami posypeme okouna. Pokropíme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při 90°C 30 minut.
Mezitím oloupeme chřest a nakrájíme ho na 4 cm špalíčky. Vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Necháme okapat. Oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli smažíme na mírném ohni na pánvi ve 2 lžících olivového oleje. Přidáme chřest, lusky a zbytek koriandru. Osolíme, přikryjeme pokličkou a pokračujeme ve smažení na mírném ohni asi 15 minut. Občas zamícháme a přidáme máslo. Rybu obložíme zeleninovou směsí, posypeme nasekaným kerblíkem a servírujeme.
Fotky receptu Mořský okoun na koriandru s chřestem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!