Vložil: | markisz |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Moskevské placičky:
180 g mandlí
| 1 dl sladké smetany
| 180 g másla nebo rostlinného tuku
| 180 g moučkového cukru
| 120 g kandovanépomerančové kůry
| 60 g hrubé mouky
| ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
| 150 g kostkového cukru
| 1,25 dl vody
| 50 g čokolády
| 10 g másla
| 10 g kakaa
Postup přípravy receptu Moskevské placičky:
Polovinu loupaných mandlí umeleme a druhou polovinu usekáme. Do hrnečku dáme smetanu, máslo nebo tuk, cukr, mleté i sekané mandle a drobně sekanou pomerančovou kůru. Dobře zamícháme a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty. Nakonec přidáme mouku, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Z vychladlé a ztuhlé kaše tvoříme lžičkou malé kopečky na vymazaný a vysypaný plech. Kopečky se roztečou na placičky. Pečeme je v teplé troubě a hotové je necháme na plechu trošku ztuhnout. Nakonec je nožem uvolníme a úplně vychladlé potřeme zespodu čokoládovou polevou.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Cukr s vodou uvaříme na hustý sirup. Změklou čokoládu, máslo a kakao umícháme a za stálého míchání přidáváme uvařený sirup. Když je sirup řídký, poleva stéká, ale když je hustý, poleva rychle tuhne a špatně se s ní pracuje.
Fotky receptu Moskevské placičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!