230 g polohrubá mouka
| 1 lžička prášek do počiva
| 180 g másla
| 230 g moučkový cukr
| 3 ks vejce
| 1 ks vanilkový cukr
| 25 g kakao
| 125 g vody
| 50 ml rumu
| 100 g strouhaný kokos
Postup přípravy receptu Moučník pro šalamouna:
Máslo, vodu, kakao a cukr svařte při středním výkonu po dobu 2 minut. Hmotu rozdělte na dvě poloviny. Do jedné přidejte mouku, vejce a kypřící prášek. Dejte do vymaštěné formy vysypané hrubou moukou a pečte asi 5 minut při maximálním výkonu. Na horký koláč nalijte druhou polovinu, do níž jste přimíchali rum.
Posypejte kokosem a moučník pro šalamouna nechte 10 minut odstát.
Fotky receptu Moučník pro šalamouna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!