140 g polohrubé mouky
| 90 g pískového cukru
| 3 vejce
| 3 lžíce horké vody
| 1 lžíce kakaa
| 1/4 kypřícího prášku
| Krém:
| 180 g másla
| 200 ml mléka
| 1/2 sáčku vanilkového pudinku
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce rumu
| Poleva:
| 1 čokoládová poleva v sáčku
Postup přípravy receptu Moučník Zebra:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vlijeme horkou vodu. Vyšleháme do pěny a po troškách přidáváme mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Je upečené, když se přestane lepit na dřevěnou špejli. Zatím připravíme krém: polovinu mléka svaříme, ve druhé polovině rozmícháme cukry s pudinkem. Přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu, dokud krém nezhoustne. Vmícháme 1 lžíci rumu a dáme vychladit do lednice. Upečený a vychladlý hřbet vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky, které potíráme krémem a slepíme k sobě. Nakonec celý moučník polijeme čokoládovou polevou a necháte ztuhnout v lednici. Hotový moučník krájíme našikmo.
Fotky receptu Moučník Zebra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!