Použité suroviny receptu Buchta se zakysanou smetanou a skořicí:
5 celých vajec
| 30 dkg cukru krupice
| 1 van. cukr
| 1 dcl vlažné vody
| 1 dcl oleje
| 25 dkg pol. mouky
| 1 prášek do pečiva
| dle chuti: kakao
| 3/4 l mléka
| 2 van. pudinky
Postup přípravy receptu Buchta se zakysanou smetanou a skořicí:
Z mléka a pudinku si uvaříme pudink necháme vychladit.
Vajíčka, cukr krupice a van. cukr - ušlehat
Postupně přidávat vodu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto 2/3 vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Zbytek těsta obarvíme kakaem a klikatě polijeme světlé těsto.
Hotový a vychladlý puding lžičkou naházíme na těsto a dáme péct.
Peču asi 30 min., při 175 st.
Ještě na teplou buchtu natřeme zakysané smetany a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.
Fotky receptu Buchta se zakysanou smetanou a skořicí: