Postup přípravy receptu Jahodová charlotta:
Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny, přidáme vodu, prášek do pečiva, mouku a škrobovou moučku, promícháme a vylijeme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 st asi 20 minut. Špejlí zkoušíme, jestli je těsto upečené a nelepí.
Upečený korpus vyjmeme z trouby a ještě teplý i s pečícím papírem srolujeme, rozbalíme a znovu srolujeme. Takto necháme vychladnout. Mezitím si připravíme dortovou náplň podle návodu na obalu. Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme jahodovou marmeládou a znovu srolujeme. Trochu rukama pomačkáme, aby se nám těsto spojilo s marmeládou. Potom roládu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
Několik plátků necháme stranou a zbytkem vyplníme dno i strany široké mísy nebo kulaté dortové formy. Na ně rozprostřeme ve vrstvách střídavě krém a jahody do vypotřebování. Na poslední vrstvu krému položíme zbylé plátky rolády. Vše překryjeme potravinářskou folií, trochu zmáčkneme a dáme do chladničky alespoň na 6 hodiny proležet.
Před podáváním fólii sejmeme, jahodovou charlottu vyklopíme na talíř a ozdobíme jahodami.