3 dl šťávy z jahodového kompotu nebo jahodového džusu
| 1 pudink s jahodovou příchutí
| 100 g krupicového cukru
| 160 g másla
| 1 lžíce polohrubé mouky
| asi 6 větších jahod
| kousek hořké čokolády
Postup přípravy receptu Jahodová dortová náplň:
Asi 2 dl šťávy dáme svařit s cukrem, ve zbytku šťávy rozmícháme pudink a mouku a zavaříme do vroucí šťávy s cukrem. Za stálého míchání provaříme, až je hmota hustá.
Vyšleháme máslo a postupně do něj zašleháme prochladlý pudink.
Krémem potřeme rozkrojený korpus, posypeme nastrouhanou čokoládou a poklademe nakrájenými jahodami, které do krému trochu zatlačíme. Přikryjeme druhou polovinou korpusu.
Krém stačí na promazání korpusu o prům. asi 25 cm a lehké pomazání vršku a boků.