450 g polohrubé mouky
| 1 lžíce kakaa
| 1 ks prášek do perníku
| 1/4 lžičky skořice
| 2 dcl silné černé kávy
| 220 g krystalového cukru
| 8 dkg Hery
| 1 dcl oleje
| špetka soli
| na ozdobu čokoládovou polevu, strouhaný kokos nebo mleté ořechy
Postup přípravy receptu Kávový perník :
Všechny suroviny smícháme a vlijeme kávu, ve které jsme rozpustili Heru. Nakonec přidáme vejce. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (můžeme použít i papír na pečení). Dáme středně vyhřáté trouby, po zapečení teplotu snížíme a zvolna pečeme asi 35 minut. Na ještě teplý perník natřeme čokoládovou polevu a sypeme kokosem nebo ořechy (můžeme použít na oboje). Pro vylepšení můžeme perník před politím ještě potřít zavařeninou. Potom není taková spotřeba polevy.