Vložil: | Veronik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Křehoučký jablkový závin:
300 g hladké mouky
| 250 g Hery
| špetka soli
| 2 žloutky
| 2 lžíce studené vody
| jablka smíchaná s vanilkovým cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami
Postup přípravy receptu Křehoučký jablkový závin:
Do mouky rozdrobíme tuk jako na drobenku, přidáme sůl, žloutky a vodu. Zpracujeme v těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do chladu. Potom těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, posypeme ho strouhankou, do jedné poloviny plátu dáme jablka s ořechy a rozinkami, posypeme skořicí, znovu posypeme strouhankou, pokapeme máslem a přehneme k okraji, pevně přitiskneme, rovněž konce. Nejlépe když dáváme závin na plech jej otočit spojem dolů. Stejně postupujeme u druhé částí těsta. Oba záviny potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme při 175 °C asi 30 minut dorůžova.
Fotky receptu Křehoučký jablkový závin:
Fotky vložil: Vlamape,Marci7,hanina51,Nandiči,evulaS33