Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč

fotka Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč:

Na těsto:  | 75 g hladké mouky  | 65 g hrubé mouky  | 2 lžičky moučkového cukru  | 1 vejce  | 65 g másla  | 2 lžičky vody  | 1/3 prášku do pečiva  | Na dýňovou náplň:  | 430 g dýňové dužiny  | 180 ml mléka  | 3-4 vejce  |  mletý muškátový oříšek  |  mletý zázvor  |  mletá skořice  |  drcený hřebíček  | Na ozdobu: šlehaná smetana  |  různě velké kousky dýňové dužiny  |  proužky dýňové dužiny  |  cukr

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč:

Hladkou i hrubou mouku, cukr, vejce, máslo a prášek do pečiva za postupného přilévání vody propracujeme v homogenní těsto a necháme v lednici půl hodiny odležet. Z odleželého těsta vyválíme tenký plát, kterým vyložíme formu na koláč. Korpus koláče zapékáme na 180 až 220 stupňů do polozlatova, takže máme čas na přípravu dýňové náplně.
Oloupanou dýni nakrájenou na kostky rozmixujeme a na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Postupně přidáváme mletý muškátový oříšek, zázvor, skořici a nadrcený hřebíček. Osladíme třtinovým cukrem, zalijeme smetanou a mlékem, provaříme a na závěr zahustíme rozšlehanými vejci. Směsí opatrně naplníme až po okraj předpečený korpus koláče a dáme znovu zapéct do trouby, a to zhruba na 30 - 45 minut při 160 stupních.
Hotový, do zlatova vypečený koláč pokryjeme vrstvou hustě našlehané smetany, podle vlastní fantazie ozdobíme různě velkými kousky dýně, povařenými ve vodě s cukrem, lístky meduňky, a na závěr můžeme přidat ozdobu z tenkých proužků dýňové dužiny, které si předtím v troubě opatrně vysušíme.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč:

Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč
Fotky vložil: admin 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Dýňový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !