Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 10.06. 2025
Dnes má svátek Gita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem

fotka Kuchařská pohotovost - Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem:

0,5 kg listového těsta  | 1 dcl smetany  |  vanilkový cukr  | na krém: 250 g mascarpone  | 60 g cukru moučky  | 1 žloutek  | 75 ml šlehačky  |  na malinovou omáčku: 0,5 l červeného vína  | 125 g malin  | na ozdobení: čerstvé ovoce, máta nebo meduňka

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem:

Tenký plát listového těsta pomašlujeme smetanou a posypeme vanilkovým cukrem. Vykrájíme z něj čtverečky, které dáme péct na 220 stupňů 10 až 15 minut dozlatova. Po vychladnutí je rozloupneme na poloviny a vzniklé plátky na talíři vrstvíme na sebe a prokládáme je ovocem a krémem z vyšlehaného mascarpone s cukrem a žloutky, který zlehčíme šlehačkou. Talíř ozdobíme svým oblíbeným ovocem a omáčkou, jejíž příprava je jednoduchá: do červeného vína zavaříme čerstvé nebo mražené maliny, propasírujeme je přes sítko a vzniklou omáčku vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. A pokud přidáme ještě snítku máty, bude tento lahodný dezert lahoditi oku.

Rady:
S vychlazeným listovým těstem se pracuje lépe.
Těsto vyválejte od středu ke krajům.
Listové těsto můžete nahradit fillo těstem.
Nemáte-li silikonovou podložku, použijte pečící papír.
Mascarpone je potřeba hlídat, aby se nepřešlehalo.
Šlehačku vmíchávejte velmi zlehka.

Poznámka:
Millefoglie je italská varianta tradičního francouzského dezertu Mille-feuille. Volně lze přeložit jako tisíc listů. Moučník se plní různými krémy a ovocem. Vrstvením je možné vytvořit několikapatrový malý cukrářský zázrak.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem:

Kuchařská pohotovost - Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Millefoglie s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj Přidat na Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !