Postup přípravy receptu Kynuté koláče bez kynutí:
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme van. cukrem, postupně přiléváme mléko a zamícháváme s droždím a moukou. Pak přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Hotové těsto můžeme na 10 minut uložit do ledničky nebo zpracovávat okamžitě, tj. vyválet, vykrajovat tvary na koláče s tvarohem, mákem atd. Nebo rozválet na celý plech, sypat ovocem, drobenkou apod. Nebo zpracovat na kynutý závin s tvarohem nebo prostě čímkoliv. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme běžným způsobem.
Výborná je i slaná verze: těsto rozválíme na závin. V míse spojíme částečně rozpuštěnou Heru (asi 1/2), 1 vejce, nastrouhaný nebo utřený česnek (docela dost, nejméně 1 celou hlavičku), lžičku vegety nebo grilovacího koření. Natřeme na těsto, zabalíme jako závin, potřeme vejcem, ještě posypeme vegetou, upečeme. Je fakt super!
Někdy zadělám těsto z celé dávky nebo z 1 1/2 dávky, z části udělám sladké koláče a z části slaný česnekový závin. Je to při jedné práci a přitom máte dvě naprosto rozdílné mňamky.
Fotky receptu Kynuté koláče bez kynutí:
Fotky vložil: Natural,beberuska,Marci7,Barakuda,Peggy89,vilka