Použité suroviny receptu Piškotová roláda s vaječným koňakem:
Těsto:
| 4 vejce
| 125 g cukru
| 2 vrchovaté lžíce škrobu
| 75 g polohrubé mouky
| 1 sáček kypřicího prášku
| 40 g mletých mandlí
| Náplň:
| 6 plátků želatiny
| 500 g tučného tvarohu
| 175 ml vaječného koňaku
| 2 žloutky
| 80 g cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 300 g kompotovaných višní
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s vaječným koňakem:
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme 4 lžíce chladné vody a našleháme tuhý sníh. Potom po lžících zašleháme cukr a žloutky. Rozpálíme troubu na 175 °C. Smísíme mouku se škrobem a kypřícím práškem. Přisypeme a zašleháme je do vaječné pěny. Na plech položíme pečicí papír, na něj nalijeme těsto a uhladíme. Pečeme 12-15 minut. Horký plát ihned zavineme (nejlépe do navlhčené utěrky) a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Namočíme želatinu, Utřeme tvaroh s vaječným koňakem, žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. želatinu uvaříme, vmícháme do ní 2 lžíce tvarohového krému. Potom přimícháme i zbylý krém a necháme úplně vychladnout. Slijeme višně a necháme je okapat. Opatrně rozvineme piškotové těsto, potřeme je tvarohovým krémem a rozdělíme na ně višně. Opět zavineme roládu a vložíme na 3 hodiny do chladničky. Nakonec roládu posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Fotky receptu Piškotová roláda s vaječným koňakem: