Postup přípravy receptu Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou:
Do 1/6 mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci hladké mouky a promícháme. Necháme kynout na teplém místě.Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, žloutky, špetku soli, citrónovou kůru, vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a za míchání postupně přiléváme vlažné mléko. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud nezačne dýchat (při míchání vypouští bubliny). Poté ho zasypeme moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo na 2-3 hodiny kynout. Po vykynutí jej rozdělíme na půl a z každé půlky vyválíme plát velikosti plechu.Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr a nasekané máslo rukama vše společně nadrobíme. Připravíme si tvaroh, rozinky, 1-2 bílky, 4 vrchovaté lžíce cukru a řádně promícháme.Polovinu těsta si dáme na pomoučený vál, rukama nebo válkem mírně rozválíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Rukama nebo válkem rozválíme těsto na celý plech a doprostřed dámě náplň, kterou rozetřeme po celé ploše. Pak posypeme připravenou drobenkou (polovinou). Pečeme v dobře vyhřáté troubě na střední teplotu cca 45 minut. Upečený koláč nakrájíme a pocukrujeme. Z druhé poloviny těsta, připravíme stejným způsobem těsto na plech a potřeme placku povidly smíchanými s rumem a posypeme drobenkou. Pečeme rovněž cca 45 minut.
Fotky receptu Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou:
Fotky vložil: EvaDraho,uschi3,Natural,meluzína,damami,Barakuda