|   
 
    | Vložil: | admin |  | Porcí: | 8 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 11 |  |  | 
Použité suroviny receptu Pražský koláč :
250 g hladké mouky
 | 250 g polohrubé mouky
 | 1ks droždí
 | 1 ks vejce
 | 4 lžíce  cukru
 | 1-2 dcl  mléka
 | 2 dcl  kysané smetany
 |  špetka soli
 | náplň: 1 šlehačka, 1 ztužovač do šl., 1 tvaroh, 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka, cukr dle chuti
 |  drobenka: polohr. mouka, hera, cukr, skořice 
Postup přípravy receptu Pražský koláč :
Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko. Zpracujeme těsto a necháme kynout, během kynutí 1 krát propracujeme (kyne asi 1 hod.). Z vykynutého těsta uděláme 4 koláče (placky) a necháme ještě kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 min. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a tvaroh s vanil. cukrem). Povrch koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Pražský koláč : 
Fotky vložil: Angel666