5 vajec
| 250 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 250 g polohrubé mouky
| 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
| tuk a strouhanka na formu
| 3 lžíce rumu
| 4 lžíce vody
| červené a žluté potravinářské barvivo
| 400 g cukru moučka
| 4 lžíce rumu
| 2 lžíce vařící vody
Postup přípravy receptu Punčový dortík:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 cukru krupice. Postupně přidáváme žloutky střídavě s oběma cukry nakonec vmícháme mouku a kůru z citronu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních celsia.
Z rumu, vody a potravinářského barviva si připravíme žlutý a červený roztok. Upečený korpus necháme vychladnout a podélně jej rozkrojíme na 3 díly. Střední díl nakrájíme na kostky. Polovinu kostek namočíme v červeném a zbytek ve žlutém rumovém roztoku. Spodní část dortu vrátíme do formy, naskládáme na ni barevné kostky, přiklopíme vrchní částí a po celém povrchu zatížíme. Formu zabalíme do fólie a necháme v chladu do druhého dne ztuhnout.
Prosátý moučkový cukr třeme s rumem, přidáme vroucí vodu a znovu třeme, až je poleva hustá a hladká. Oddělíme dvě lžíce polevy a obarvíme ji špetkou červeného barviva. Dort vyndáme z formy a po celém povrchu jej přelijeme světlou a ozdobíme červenou polevou.