40 g droždí
| 500 g polohrubé mouky
| 250 ml vlažného mleka
| 3 lžičky cukru
| 3s ačky skořicového cukru
| 100 g lískových jader
| 60 g rozehřáteho másla
| 2 ks žloutky
| 1 ks celé vejce na potření
Postup přípravy receptu Skořicoví šneci:
Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek.Do mouky dáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Propracujeme v hladké těsto a necháme třicet až čtyřicet minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a tří až čtyř lžic rozehřátého másla.
Po uplynuté době kynutí těsto lehce propracujeme a rozválíme na jeden centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin.
Z těsta krájíme tři centimetry silné plátky, které pokládáme do předem máslem vymaštěného pekáče a necháme kynout dalších dvacet minut.
Skořicoví šneci se nakonec potřou rozšlehaným vejcem a pečou dozlatova.