Použité suroviny receptu Tiramisu s několika vrstvami:
300 g tmavé čokolády
| 400 g sára mascarpone (čerstvý smetanový měkký sýr)
| tuhá šlehačka z 1,5 dl plnotučné smetany
| 4 dl černé kávy s 50 g moučkového cukru, vychlazené
| 6 lžic tmavého rumu nebo brandy
| 400 g podlouhlých piškotuů
| kakao na posýpání
Postup přípravy receptu Tiramisu s několika vrstvami:
1) Nechte nad vroucí vodou rozpustit čokoládu v misce a občas zamíchejte. Počkejte, než čokoláda vychladne. Vmíchejte ji poté do mascarpone a šlehačky.
2) V druhé misce smíchejte kávu a rum. Jemně namáčejte piškoty do směsi, aby vstřebaly kávu a rum, ale aby se nerozmočily.
3) Na každý ze tří talíšů položte tři piškoty.
4) Prelijte je jednou vrstvou směsi mascarpone a čokolády.
5) Na první tři přelité piškoty umístěte další tři a tyto přelijte dalši vrstvou směsi mascarpone a čokolády, na tuto vrstvu pak položte další tři piškoty.
6) Nechte tiramisu alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici. Před podáváním posypte kakaovým práškem.