Použité suroviny receptu Velikonoční pudinkový koláč se zakysanou smetanou:
200 g hrubé mouky
| 4 vejce
| 100 ml studené vody
| 100 ml olej
| 2 lžíce kakaa
| prášek do pečiva
| 750 ml plnotučného mléka
| 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí
| 2 zakysané smetany
| 2 vanilkové cukry
Postup přípravy receptu Velikonoční pudinkový koláč se zakysanou smetanou:
Předehřejeme troubu na 180°C a plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem a všechny suroviny na těsto smícháme v míse (200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 100ml studené vody, 100ml slunečnicového oleje, 2 lžíce kakaa + 1 sáček prášku do pečiva).
Těsto nalijeme na vymazaný plech a rozetřeme rovnoměrně na plechu.
Pudink rozmícháme v troše studeného mléka a uvaříme dle návodu na obalu. Podle chuti můžeme ještě horký pudink dosladit. Horké pudinky rozetřeme na syrové těsto na plechu a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 30 - 40 minut.
Plech vyndáme z trouby, necháme cca 30 minut vychladnout.
Mezitím si rozmícháme kysanou smetanu s vanilkovými cukry a vychladlý koláč potřeme po celém povrchu.
Koláč potom dáme zatuhnout do lednice.
Fotky receptu Velikonoční pudinkový koláč se zakysanou smetanou: