250 ml vody
| 120 g tuku Iva
| 150 g hladké mouky
| 4 vejce
| špetka soli
| 500 ml mléka
| 2 vanilkové pudinky
| 2 žloutky
| 3 lžíce cukru moučka
| 1 lžíce rumu
| 250 g másla
Postup přípravy receptu Věnečky žloutkové:
Do hrnce dáme vařit vodu s tukem Iva. Přivedeme k varu a přisypeme mouku a stále mícháme. Vaříme asi 2 minuty. Vzniklé těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme sůl a zašleháme vejce.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Těsto dáme do sáčku na zdobení se širší hubičkou a tvoříme na plechu kolečka.
Dáme péct při 200 stupních asi 30 minut. Prvních 10 minut neotvíráme troubu, jinak by vyfouklé věnečky spadly a srazily se.
Upečené věnečky necháme vychladnout.
Krém:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink.
Do vychladlého všleháme žloutky, cukr a máslo.
Přidáme rum. Vychladlé věnečky rozpůlíme a plníme krémem.
Pocukrujeme nebo polijeme polevou.