Použité suroviny receptu Zasněžený hruškový koláč:
300 g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 150 g hery
| 3 ks žloutky
| sklenice kompotovaných nebo čerstvých zralých hrušek
| 3 ks bílky
| 200 g moučkového cukru
| 100 g strouhaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Zasněžený hruškový koláč:
Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Čerstvé hrušky oloupeme, kompotované necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a mleté ořechy a směs naneseme na hrušky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C. Asi po 10 minutách teplotu snížíme a koláč dopečeme dozlatova. Jako obměnu můžeme těsto nejdříve zapéct, pak ho potřít hruškovou nebo jablečnou marmeládou a povrch pokrýt oříškovým sněhem.