Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 03.05. 2025
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mousse z bílé čokolády

fotka Mousse z bílé čokolády
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Mousse z bílé čokolády:

250 g bílé kvalitní čokolády, nalámané na menší kousky  | 375 ml smetany na šlehání  | 3 vejce  | 80 ml mléka  | 1 lžička vanilkového extraktu  |  plody mučenky nebo ostružiny na zdobení

Postup přípravy receptu Mousse z bílé čokolády:

Na vodní lázni rozpustíme čokoládu. Do nerezové mísy postavené v hrnci s vroucí vodou nalámeme kvalitní bílou čokoládu. Ta levnější bývá často dost přeslazená. Ještě přidáme mléko a vanilkový extrakt. Během rozpouštění směs občas jemně promícháme, aby se nepřipálila. Je už téměř hladká a rozpuštěná i když v ní zůstalo pár hrudek. Avšak místo dalšího dlouhého nahřívání a rozpouštění ji raději pořádně rozmícháme, až získáme sirupovitou konzistenci. Čokoláda lpí na vařečce a jen pomalu stéká. Necháme ji asi 5 minut vychládnout, protože v následujícím kroku do ní budeme přidávat žloutky. Nechceme přece vyrobit míchaná vajíčka. Žloutky přidáváme jeden po druhém a každy vždy zamícháme. Ušleháme šlehačku a bílky do pěny. Čokoláda se krásně leskne a teď ji trochu odlehčíme šlehačkou a pěnou z bílků. Do čokolády vmícháme asi polovinu připravené šlehačky a potom tuhý sníh z bílků. Nejprve přidáme šlehačku a pak bílkový sníh. Zamícháme to kovovou lžící, ne dřevěnou, zničili bychom všechny bublinky. A teď přidáme zbytek šlehačky, ale nesmíme to přemíchat. Pak příjdou na řadu našlehané bílky. Zase je dávkujeme ve dvou dávkách a vždy jemně promícháme. Čokoládou pěnu budeme podávat až ke konci večírku. Protože šampaňské a všechny ty jednohubky jsou hodně syté, bude vhodné pěnu nabízet v malinkých mističkách - hrníčcích, ze kterých se budou vyjídat lžičkami. Připravenou hladkou hmotu - čokoládovou pěnu mousse rozdělíme do připravených šesti 250 ml mističek/hrníčků a dáme je na tři až čtyři hodiny vychladit.


Fotky receptu Mousse z bílé čokolády:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mousse z bílé čokolády
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !