Postup přípravy receptu Mražená kávová pěna:
Ušleháme pěnu ze žloutků a cukru, krátce povařte kávu, rozpustné expreso a 1 PL rumu. Vmícháme do žloutkové pěny a šleháme tak dlouho až hmota zcela vychladne.
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, dobře jí vymačkejre a za stálého zahřívání jí rozpusťte se zbylým rumem (1 PL). Opatrně smícháme s připravenou hmotou. V ledničce necháme asi 20 minut želírovat a po té přidáme 2/3 dotuha ušlehané šlehačky, zbytek se schová.
Pěnou se naplní kávové, nebo čajové šálky trochu pod okraj a uložíme do chladna. Před podáváním pak ozdobíme zbylou šlehačkou a posypeme trochou kávového prášku, nebo mátové lístky,dle inspirace.
Je to lahodné a hosté to jistě ocení, a proto - Dobrou chuť!