Použité suroviny receptu Mražené mandlové parfé s malinami:
40 g cukru krystal
| 110 g čerstvých malin
| 100 g mandlových lupínků
| 400 ml smetany ke šlehání
| 4 žloutky
| 120 g moučkového cukru
| 60 g vaječného koňaku
| 140 g čerstvého ovoce
Postup přípravy receptu Mražené mandlové parfé s malinami:
Na vyšší pánvičku nalijeme přibližně 50 ml vody, přisypeme krystalový cukr a pomalu za stálého míchání vaříme. Když cukrový rozvar dostatečně zhoustne, přisypeme očištěné maliny a zlehka je v rozvaru orestujeme. Budeme dávat pozor, aby se úplně nerozvařily a zůstaly větší kousky. Mandlové lupínky nasucho opražíme a necháme důkladně vychladnout. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Metlou do ní zašleháme žloutky. Když máme obavu z tepelně nezpracovaných žloutků, můžeme je úplně vynechat nebo nahradit trochou řidšího pudinku. Do šlehačkové hmoty přisypeme pečlivě prosátý moučkový cukr a po částech přilijeme vaječný koňak. Nakonec přisypeme vychladlé mandlové lupínky, které v dlani trochu promneme a pečlivě je rozlámeme na menší kousky. Všechno společně dobře promícháme. Na parfé použijeme zásadně jen silnostěnné pohárové skleničky, které při mražení neprasknou. Na dno skleniček dáme vrstvu zchladlých malin. Na maliny navršíme připravené parfé. Naplněné skleničky vložíme do mrazáku a necháme přibližně tři hodiny mrazit. Mražené mandlové parfé ozdobíme podle vlastní fantazie čerstvým ovocem a podáváme.
Fotky receptu Mražené mandlové parfé s malinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!