Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 05.10. 2024
Dnes má svátek Eliška
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mrkvance

fotka Mrkvance
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Mrkvance:

500 g polohrubé mouky  |  sůl  | 80 g cukru  | 80 g hery  | 1 vejce  | 30 g droždí  | 1 sklenka mléka  |  mouka na vál  | 3 lžíce másla nebo hery na pomaštění  | 1 vanilkový cukr  |  moučkový cukr na posypání  |  Náplň:  | 300 g mrkve  | 2 lžíce džemu  | 1 lžíce rozinek  |  med nebo cukr na oslazení  | 

Postup přípravy receptu Mrkvance:

Nejdříve připravíme kvásek. Do hrnečku dáme trochu mléka a zahřejeme. Doplníme malým množstvím
cukru a mouky, rozdrobíme droždí, hrneček přikryjeme a na mírně teplém místě necháme kynout. Pak
prosijeme mouku, přidáme sůl a prosetý cukr, rozpuštěný tuk a vejce. S vykynutým kváskem a dalším,
trochu ohřátým mlékem pak vše v míse zpracujeme na hladké, středně tuhé těsto, na povrchu ho posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout. Asi po jedné hodině kynutí vyválíme na pomoučeném vále plát silný asi 1 cm. Krájíme čtverce, poklademe je připravenou náplní a velmi dobře uzavřeme, aby náplň nevytékala. Na vále necháme ještě nejméně 15 minut kynout. Teprve potom buchty klademe na dobře vymazaný pekáč a dobře je rozpuštěným tukem promazáváme. Dáme je do mírně předehřáté trouby, aby ještě nakynuly. Jakmile vyskočí, potřeme je zbylým tukem a upečeme. Upečené sypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým. Příprava mrkvové náplně:
Mrkev očistíme, nastrouháme a spojíme s džemem. Osladíme cukrem nebo medem. Nakonec do náplně přidáme rozinky.


Fotky receptu Mrkvance:

Mrkvance
Mrkvance
Mrkvance
Fotky vložil: Natural,Nandiči 
Hodnocení receptu Mrkvance
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles