Postup přípravy receptu Mrkvové řezy s mandlemi a citronovou šťávou:
Celé vejce vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny a postupně po kapkách zašlehejte olej. Polohrubou mouku smíchejte se solí a s balíčkem prášku do pečiva a spojte s vyječnou směsí. Plech vymastěte a vysypejte strouhankou.
Mrkev umyjte, očistěte a nastrouhejte. Pomeranč důkladně umyjte v horké vodě, osušte, okroujte z něho kůru a vymačkejte 3 lžíce šťávy.
Nastrouhanou mrkev, pomerančovou kůru a šťávu smíchanou s medem a nadrobno posekanými mandlemi přidejte do těsta a promíchejte. Těsto rovnoměrně naneste na plech a v troubě vyhřáté na 180°C upečte.
Upečený koláč nechte vychladnout a rozehřejte máslo. K práškovému cukru přimíchejte tolik citronové šťávy, dokud vám nevznikne hustá poleva. Směs potom smíchejte s rozehřátým máslem a pomocí stěrky natřete na koláč. Nechte ztuhnout a řezy nakájejte.