Postup přípravy receptu Mrkvovo-meruňkové čatní:
Mrkev očistíme, oloupeme, omyjeme a rozkrájíme ji na kolečka. Šalotku očistíme a posekáme ji nadrobno.
Papriky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme semínka a papriky rozkrájíme na nudličky. Plátky mrkve, posekanou šalotku a nudličky žluté papriky smícháme s hořčičnými semínky, přidáme mletou kurkume a koriandr, 400 ml octa balsamico a osolíme. Přikdyjeme pokličkou a vaříme za občasného míchání 45-60 minut.
Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Po polovině doby varu přidáme do směsi meruňky. Hotové čatní necháme trochu vychladnout, přidáme do něj želírovací cukr 2:1, osolíme, opepříme a ochutíme 50 ml octa balsamico. Vaříme klokotem zhruba 4 minuty. Čatní naplníme do sklenice ( 9 sklenic po 300 ml) a uzavřeme je.